Informatiebulletin: juni 2022

Ja daar is hij dan, al weer het laatste informatiebulletin voor Scratch Kampen 2022! Later in juni krijgen alle deelnemers via de mail nog een uitgebreid schrijven met tips en aanwijzingen over de uit te voeren werken, die u dan vast kunt inschrijven, wat de ochtendsessie op 25 juni hopelijk sneller doet verlopen.

Door alle coronaperikelen ligt de organisatie enorm achter op wat er normaal via het draaiboek gebeurt, maar ik probeer alles op tijd georganiseerd te hebben. Het orkest is bijna compleet, alleen moet er nog een nieuwe concertmeester gevonden worden na het afhaken van de beoogde concertmeester. Na een uitgebreide belronde naar oud-deelnemers is er nog een mooi aantal deelnemers bijgekomen, maar het lijkt er op dat we het deze keer met een koor van ongeveer 130 zangers gaan doen, ipv de gebruikelijke 180 - 200. Maar er mogen zich natuurlijk nog steeds zangers aanmelden, dus blijf aub mensen om u heen attent maken op Scratch Kampen, of meld u aan als u dat nog niet heeft gedaan.

 

BELANGRIJK: De Scratch vindt nog steeds plaats op dezelfde locatie, maar de Burgwalkerk is omgedoopt tot De Burgwal, en is nu een Stichting, dus met een andere invalshoek. De kerkruimte is verbouwd waardoor er meer ruimte is voor het orkest en er minder banken zijn voor het koor, maar dat wordt opgelost door losse stoelen bij te plaatsen. Om de opstelling vanaf het begin goed te hebben is de ochtendsessie al in de concertopstelling (en niet zoals bij voorgaande edities op de plek waar ‘s avonds het publiek zit). Voordeel is wel dat de sanitaire voorzieningen uitgebreid zijn.

 

BELANGRIJK: Met Stichting De Burgwal is afgesproken dat ALLE deelnemers bij aankomst € 5,00 euro betalen, waarvoor ze tot en met het avondeten onbeperkt koffie, thee, water, melk (bij de lunch) en frisdrank mogen gebruiken. Dus de consumpties in de pauze tijdens het concert dienen wel apart afgerekend te worden. Bij het avondeten is ook bier en wijn beschikbaar, maar ook dat dient apart betaald te worden. Ook kunt u bij aankomst € 5,00 betalen waarvoor u kunt deelnemen aan de lunch, die door De Burgwal wordt georganiseerd (broodjes en fruit). U kunt deze € 10,00 contant betalen of via pin. Na de middagrepetitie staat er een chinees buffet klaar in de zaal naast de kerkzaal, voor slechts € 12,50 kunt u hier onbeperkt gebruik van maken. Er is personeel aanwezig van ons bekende Chinese Restaurant Happy Garden, u kunt bij hen contant betalen. Bij aankomst wordt aan u gevraagd of u deel gaat nemen aan het buffet, zodat we aan Happy Garden door kunnen geven hoeveel personen van het buffet gebruik gaan maken. Natuurlijk kunnen tegen betaling ook familieleden of andere medereisgenoten die niet meezingen deelnemen aan het buffet. Het zou erg fijn zijn als zoveel mogelijk mensen deelnemen aan lunch en avondbuffet.

Ik zal u niet lastig vallen met de financiële consequenties van 50 zangers minder in het koor, maar u begrijpt natuurlijk dat het erg moeilijk wordt om de begroting sluitend te krijgen, daarom zou het erg fijn zijn als u zoveel mogelijk concertbezoekers kaarten laat bestellen via de site. Er zijn nu 8 kaarten gereserveerd, bij de laatste Scratch waren dat er 90. Ook een oproep aan hen die nog niet hebben betaald om dat zo spoedig mogelijk te doen.

Natuurlijk wordt er goed gerepeteerd op 25 juni, maar de tijd is beperkt voor een uitgebreid programma, zoals we gewend zijn bij Scratch Kampen. Daarom breng ik graag nogmaals onder uw aandacht dat er in de week voorafgaand aan Scratch Kampen iedere dag vrijwillige oefensessies zijn aan de Madrigaal 53 in Kampen: maandag 10.00, dinsdag 19.30, woensdag 14.00, donderdag 19.30 en vrijdag om 10.00 uur. Ook is er nog de laatste vrijwillige oefensessie bij Aart aan de Noordzijstraat 34 op dinsdag 7 juni, ik hoop dat het erg druk wordt zodat we met velen een mooie oefensessie gaan hebben.

Ik verwacht onder de 130 zangers ongeveer 20 scholieren, het zou fijn zijn als u die in uw midden opneemt zodat ze voldoende ondersteund worden om een onvergetelijke ervaring te hebben bij Scratch Kampen.

Omdat het koor flink kleiner is, wordt het zeer op prijs gesteld als u de hele dag aanwezig bent en niet ergens halverwege binnenkomt, want we hebben elkaar hard nodig!

Er zijn zoals gebruikelijk geen kledingvoorschriften, maar bij een feest als Scratch Kampen 2022 is enigszins feestelijke kleding zeker een positieve bijdrage.

Vast onderdeel bij Scratch Kampen is normaal een aantal concertjes op de winkelstraat in Kampen 2 weken na de Scratch, met 2 repetities bij het Popkamerkoor Musical Art, maar helaas moeten we dat voor deze editie afgelasten.

Voor hen die er enorm van balen dat ze deze keer niet mee kunnen doen omdat ze bijvoorbeeld iets te enthousiast een vakantie hebben geboekt is het verstandig om vast op de laatste zaterdag van juni in 2023 met grote letters Scratch Kampen in te boeken.

Ik ben superblij dat we eindelijk weer een Scratch Kampen hebben en ik kijk enorm uit naar 25 juni. Samen gaan we er weer een hele mooie dag van maken, of een mooie week voor diegenen die al eerder richting Kampen trekken.

Uw enthousiaste leider voor 1 dag,
Aart Mateboer.

Klik hier indien u deze mail niet meer wilt ontvangen