Informatiebulletin: april 2020

Beste Scratch Kampen liefhebbers,

deze keer geen informatiebulletin zoals u dat gewend bent maar een persoonlijk woord van organisator Aart Mateboer.

Op dit moment worden al onze gedachten bepaald door het coronavirus. Het heeft voor velen van ons verstrekkende gevolgen. Voor mij persoonlijk betekent het tot in ieder geval 1 juni geen repetities en concerten met het Groot Omroepkoor, geen soloconcerten, geen koorrepetities van mijn popkamerkoor en geen zanglessen geven. Helaas heeft dat voor mij ook een verlies aan inkomsten tot gevolg. Daarnaast ben ik, zoals velen van u weten, een fervent wielrenfan. Ik bezoek veel wedstrijden in binnen- en buitenland en verzamel daar al 40 jaar handtekeningen van profwielrenners. Ook op dit front ligt alles stil tot juni. Het blijkt nu hoe zeer ik mijn energie uit deze hobby haal.

Mijn tweede energiebron is het organiseren van Scratch Kampen. Helaas is ook hiervan nog onzeker of de editie ‘20 doorgang kan vinden, maar vooralsnog ga ik daar wel van uit. Ik probeer alle voorbereidingen te treffen, zoals het orkest regelen en het programmaboekje voorbereiden. Gelukkig is voor ons evenement de laatste week van juni essentieel en dat is nog een aantal maanden te gaan. Ik ga er van uit dat ik rond 1 juni definitief moet/kan besluiten of Scratch Kampen 2020 door gaat. Zoals u begrijpt is wel de oefensessie bij mij thuis op 17 april afgelast en in mei was er geen sessie gepland. Natuurlijk zou het heel jammer zijn als ik moet besluiten tot afgelasting, maar op dit moment is de volksgezondheid prioriteit nummer 1. Als het wel door kan gaan hoop ik op een golf aan late aanmeldingen omdat alle zangers in Nederland het in koorverband zingen dan maanden gemist hebben en dan in Kampen dé kans hebben om het zangseizoen toch nog met een mooi project af te sluiten.

Op dit moment zijn er slechts 94 aanmeldingen, wat heel begrijpelijk is, omdat we allemaal met andere zaken bezig zijn. Voor mij is het echter heel belangrijk om ook nu veel aanmeldingen te zien binnenkomen. Dat geeft mij de energie om door deze zware tijd heen te komen, want dan zie ik hoeveel mensen met mij uitkijken naar 27 juni. Aanmelden verplicht tot niets en als het niet doorgaat zal van een ieder die dat wenst het inschrijfgeld worden gerestitueerd. Ik zie graag uw aanmelding tegemoet op www.scratchkampen.nl. Oefenen kunt u alvast thuis doen, eventueel met behulp van de oefenfiles op de site.

Rest mij u allen een goede tijd te wensen, ondanks de enorme beperking in sociale contacten. Ook wens ik diegenen die dierbaren verliezen aan dit virus veel sterkte. Ik hoop u allen in goede gezondheid te treffen in de laatste week van juni.

Hartelijke groet,

Aart Mateboer

 

Klik hier indien u deze mail niet meer wilt ontvangen