Informatiebulletin: mei/juni

Het infobulletin wordt vooral gebruikt om u positieve info te geven maar deze keer als aanvang wat zaken die zorgen geven. In de laatste weken blijven de afmeldingen van orkestleden maar doorgaan. Op dit moment moeten er nog twee vervangers geregeld worden. Er zijn nauwelijks nieuwe aanmeldingen zodat het aantal zangers flink achterligt bij afgelopen jaren. De subsidie-aanvragen zijn helaas afgewezen en de grote sponsoractie heeft net genoeg opgeleverd om 1 orkestlid te betalen. Ook zijn er nog geen handvol luisterkaarten verkocht in de voorverkoop. Dit alles lijkt een flink financieel probleem op te gaan leveren. Daarnaast heeft Aart ernstige rugklachten die op dit moment staan en lopen behoorlijk in de weg zitten maar hij doet er alles aan om zo fit mogelijk te zijn op 29 juni. U begrijpt dat nog veel aanmeldingen en sponsors en kaartreserveringen ons erg blij zouden maken! 

Orkest

Bij de vele afzeggingen helaas ook de twee RFO collega’s van Aart maar Aart heeft gelukkig een andere collega bereid gevonden de rol van concertmeester op zich te nemen:

Renate van Riel

Renate begon haar vioolstudie bij Keiko Wataya. Daarna studeerde ze tevens bij Phillpp Hirschhorn, Viktor Liberman en Istvan Parkanyi. Tijdens haar studie werd zij vast lid van het Radio Symfonie Orkest en remplaceerde zij bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Gelders Orkest.

Twee jaar later auditeerde zij bij het Radio Filharmonisch Orkest waar zij tot op heden vast lid van is. Renate speelde tijdens haar studie in verschillende ensembles . Met RFO-collega Esther de Bruijn vormt ze een vioolduo en ze treedt met verscheidene collega’s ook in kwartet verband op met uiteenlopend repertoire. Renate bespeelt een viool die haar ter beschikking is gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Wijziging programma!!

Om zangers, musici en dirigent iets te ontlasten worden de ouverture en het slotkoor van de Messiah geschrapt zodat we eindigen met het Hallelujah-koor .  

Aanmeldingen

Het aantal aanmeldingen is 174, de afgelopen 2 jaren sloten we af met 207 en 206.

Oefenen

Op de vierde vrijwillige oefensessie bij Aart thuis (23 mei jl) waren 20 zangers. In de week vóór de Scratch (24 t/m 28 juni) zijn er iedere dag oefensessie aan de Madrigaal 53 te Kampen. Op de site scratchkampen.nl onder het kopje deelnemersinfo kunt U vinden op welke  tijden er geoefend kan worden. Ook wijzen we U op de oefenfiles. Deze zijn te vinden op de site van Scratch Kampen onder deelnemersinfo.

Concertkaarten

Het online bestellen van concertkaarten in de voorverkoop tegen gereduceerd tarief (€ 10,--)  is slechts mogelijk tot 25 juni. Hierna zijn de kaarten alleen nog te koop op de avond van het concert aan de kerk tegen betaling van € 15,--. 

Meezingpopoptredens

Op zaterdag 13 juli a.s. de inmiddels traditionele optredens op de winkelstraat in Kampen door zoveel mogelijk Scratchkampen-zangers ondersteund door Aarts popkamerkoor Musical Art. Er worden dan popnummers gezongen met gitaarbegeleiding. De Scratchers worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze concerten.  Noteert u de datum in uw agenda? Op maandag 1 en/of 8 juli kunt u aan de Madrigaal te Kampen mee repeteren met het koor. Bladmuziek wordt ter plekke uitgereikt.

Overige mededelingen (op verzoek van de koster)

Voor de mensen die op de fiets naar de Scratch komen, U dient de fiets te stallen in de stalling achter de kerk. In de Morrensteeg is een hek welke toegang geeft tot de fietsenstalling, zodat het trottoir en de rolstoelingang voor de kerk vrij blijven. 

De consumpties welke in de kerk te koop zijn (koffie/thee/water/koeken) kosten € 1,-- . Om de koffieschenkerij vlotter te laten verlopen kan men consumptiemunten kopen. Consumptiemunten graag met klein geld betalen.  Overgebleven consumptiemunten worden teruggekocht door de koster. 

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar eigendommen. U wordt verzocht geen telefoons e.d. in zaal 2 of bij/aan de kapstok achter te laten.

 

 

Klik hier indien u deze mail niet meer wilt ontvangen